fbpx

Comenzile plasate in perioada 15.09-24.09.2023 vor fi expediate incepand cu data de 25.09.2023.

Caută
0,00 lei
0
Subtotal: 0,00 lei
Nu ai niciun produs în coș.

Beneficii ale untului de Shea

beneficii ale untului de Shea

Ce este untul de Shea?

Untul de shea este grasimea extrasa din nucile arborelui de shea, ce are ca zona de provenienta Ghana, savana africana. Este bogat in acizi grasi si substante nesaponificabile. Din acest motiv, este folosit ca si ingredient cosmetic inca din cele mai vechi timpuri.

Contine acizi grasi linoleici, palmitici, stearici si oleici. De asemenea, contine si vitaminele A, E si F, care sunt antioxidante si favorizeaza circulatia. Trigliceridele si esterii cetilici din compozitia sa, ajuta la refacerea si hranirea pielii.

Untul de Shea este foarte cunoscut pentru multiplele sale proprietati benefice pe care le are asupra pielii.

Top 10 beneficii ale untului de Shea

  1. Este un unt potrivit pentru toate tipurile de ten. Nu produce alergii sau iritatii datorita faptului ca nu contine iritanti chimici si nu inchide porii.
  2. Datorita continutului sau de acizi grasi, untul de shea ajuta la hidratarea intensiva a pielii. Formeaza o bariera impotriva factorilor externi ai mediului.
  3. Esterii vegetali din compozitia untului de shea ii ofera acestuia si proprietati antiinflamatorii. Ajuta la minimizarea iritatiilor pielii cauzate de mediul extern sau a eczemelor.
  4. Datorita acizilor grasi din compozitia sa, untul de shea ajuta la eliminarea excesului de sebum, hidrateaza pielea si nu o lasa sa se usuce. De asemenea, restabileste echilibrul natural al uleiurilor din piele si poate ajuta la prevenirea acneei.
  5. Untul de shea ajuta la vindecarea pielii, minimizand aparitia vergeturilor si a cicatricilor.
  6. Datorita faptului ca ajuta la cresterea productiei de colagen si formarea de noi celule, untul de shea poate reduce liniile fine si ridurile.
  7. Untul de shea contine anumite componente antiinflamatorii. Acestea ajuta la calmarea arsurilor solare sau a altor tipuri de arsuri de gradul 1 ale pielii. Aceste componente pot reduce umflarea si roseata, calmand pielea si mentinand-o hidratata in timpul vindecarii.
  8. Inca din cele mai vechi timpuri untul de shea a fost folosit si pentru calmarea intepaturilor de albine sau a muscaturilor de insecte. Ajuta la reducerea umflaturilor provocate de intepaturi sau muscaturi, dar niciun studiu clinic nu a sustinut inca acest lucru. Daca aveti probleme critice in ceea ce priveste muscaturile sau umflaturile cauzate de insecte, trebuie sa consultati un specialist!
  9. Untul de shea poate ajuta si la ameliorarea durerii de artrita care este cauzata de inflamatia articulatiilor. Poate ajuta la reducerea inflamatiei, protejand articulatiile de alte daune.
  10. Poate ajuta la ameliorarea congestiei nazale daca este utilizat in picaturile nazale, reducand inflamatia nazala. Reduce leziunile mucoasei, ceea ce duce adesea la congestia nazala.

Untul de Shea in produsele cosmetice

Pe langa aceste cateva beneficii asupra pielii si asupra organismului prezentate mai sus, untul de shea poate fi utilizat si ca ingrediet in diferite preparate cosmetice. Poate fi utilizat in produse pentru expunerea la soare si balsamuri sau unturi de masaj. Este utilizat si in diferite masti pentru parul uscat, degradat, despicat, pentru disciplinarea parului cret sau rebel. Mai poate fi inclus si in balsamuri de buze, creme de noapte, produse de exfoliere mecanica-gomaj, balsamuri sau creme de maini sau picioare. 

Avand in vedere aceste beneficii ale untului de shea, consideram ca acest produs nu ar trebui sa lipseasca din casa ta!

Ai întrebări?

Lasă-le mai jos și noi îți răspundem!