fbpx

Comenzile plasate in perioada 15.09-24.09.2023 vor fi expediate incepand cu data de 25.09.2023.

Caută
0,00 lei
0
Subtotal: 0,00 lei
Nu ai niciun produs în coș.

Beneficii ale uleiului esential de Lavanda

beneficiile uleiului esential de lavanda

In acest articol dorim sa va prezentam 5 beneficii ale uleiului esential de Lavanda:

  1. Lupta impotriva acneei
  2. Calmeaza eczemele si afectiunile pielii uscate
  3. Antiinflamator eficient
  4. Previne aparitia ridurilor
  5. Aromaterapie

Uleiul esential de lavanda (Lavandula Angustifolia) are un istoric extins de beneficii, fiind unul dintre cele mai cunoscute si utilizate uleiuri esentiale. Acest ulei se pretinde a fi antibacterian, antifungic, anxiolitic, antidepresiv, analgezic, relaxant muscular. Acesta are si efecte imunomodulatoare (cresterea imunitatii) benefice asupra vindecarii ranilor. 

Lavanda este una dintre cele mai importante specii de plante aromatice. Este o planta mediteraneana, cultivandu-se pentru florile sale ce au un miros caracteristic, placut, de prospetime. Produsul principal rezultat din procesarea acestei plante este uleiul esential, care este obtinut prin distilarea florilor proaspete. Uleiul esential de lavanda este utilizat intr-o gama larga de industrii, cum ar fi: industria parfumurilor, a produselor cosmetice, industria farmaceutica, aromaterapiei si nu numai.

5 beneficii ale uleiului esential de Lavanda

1. Lupta impotriva acneei

In momentul in care pielea nu are suficient ulei si este uscata incepe sa produca sebum in exces pentru a compensa lipsa acestuia. Sebumul este uleiul natural al pielii, insa produs in exces acesta duce la infundarea porilor si formarea acneei. Produsele cosmetice care contin ulei esential de lavanda hidrateaza pielea, acesta fiind non-comedogenic, adica nu astupa porii. Uleiul esential de lavanda este un antibacterian natural care poate ucide bacteriile periculoare pentru ten. Toate aceste motive fac ca floarea de lavanda sa fie ideala pentru prevenirea, calmarea si vindecarea acneei.  

2. Calmeaza eczemele si afectiunile pielii uscate

Pentru ca pielea sa nu fie prea grasa sau prea uscata, uleiul esential de lavanda ajuta la echilibrarea barierei de umiditate a pielii. Masand pe pielea uscata produse care au in compozitie ulei esential de lavanda, cum ar fi creme sau lotiuni de corp, ajuta la mentinerea pielii moi si la eliminarea mancarimilor.

3. Antiinflamator eficient

Lavanda este foarte cunoscuta si datorita efectelor sale de reducere a stresului si a anxietatii, oferind aceleasi beneficii de calmare si asupra pielii. Folosind diferite produse pentru piele ce contin ulei esential de lavanda, va ajuta sa reduceti roseata, petele sau cicatricile post acneice. Puteti, de asemenea, sa folositi aceste produse si pentru pielea iritata, atacata de razele soarelui, de bacterii sau muscaturi de insecte, deoarece are proprietati antiinflamatoare puternice ajutand la calmarea si vindecarea pielii.

4. Previne aparitia ridurilor

Uleiul esential de lavanda ajuta la prevenirea semnelor de imbatranire datorita faptului ca este o sursa de antioxidanti si substante fitochimice benefice, combatand daunele provocate de factorii externi ai mediului, cum ar fi razele UV sau poluarea. Utilizarea produselor cosmetice cu efect antioxidant in rutina dvs. zilnica de ingrijire a pielii, va duce la protejarea impotriva ridurilor, a liniilor fine si a petelor.

5. Aromaterapie

Lavanda este cunoscuta ca avand o varietate de proprietati terapeutice si curative. Uleiul esential de lavanda este foarte des utilizat in aromaterapie pentru linistire, echilibru psihic si un somn linistit pe timpul noptii, improspatand aerul din casa. De asemenea, cateva picaturi de ulei in apa calda te ajuta la calmarea si relaxarea corpului avand un miros foarte placut.

 

Surse:

https://www.researchgate.net
https://www.100percentpure.com

Ai întrebări?

Lasă-le mai jos și noi îți răspundem!