fbpx

Comenzile plasate in perioada 15.09-24.09.2023 vor fi expediate incepand cu data de 25.09.2023.

Caută
0,00 lei
0
Subtotal: 0,00 lei
Nu ai niciun produs în coș.

Rolul emulsifiantilor in cosmetice

rolul emulsifiantilor evodis-2

Rolul emulsifiantilor in produsele cosmetice

Este deja bine cunoscut faptul ca uleiul si apa nu se amesteca si stau separate. Pentru a le putea tine impreuna si pentru a se forma un amestec omogen, este nevoie de un agent aditional, un emulsifiant. Emulsifiantii se folosesc in diferite creme si lotiuni pentru a amesteca apa cu uleiul.

Exista doua tipuri de emulsifiantii: ulei-in-apa (o/w) si apa-in-ulei (w/o). Fiecare tip de emulsifiant are un anumit rol. Emulsifiantul de tip ulei-in-apa (o/w) tine picaturile de ulei ambalate in apa. Sunt utilizati mai mult in produse cosmetice pentru hidratare: creme, lotiuni de corp. Emulsifiantul de tip apa-in-ulei (w/o) tine picaturile de apa ambalate in ulei si este utilizat in compozitiile mai grase: creme de noapte, creme pentru protectie solara.

Dupa forma lor de prezentare, emulsifiantii se mai pot clasifica ca fiind lichizi (de exemplu: Olivem 2020 sau Emulsarex PHT-6) sau solizi (de exemplu: Acid Stearic, Ceară emulsifiantă GS 100, Ceteareth 20, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Montanov 202, Olivem 1000, Varisoft).

Olivem 2020

Se prezinta sub forma de lichid galben vascos si este un emulsifiant destinat utilizarii atat la rece cat si la cald. Este derivat in mod natural din uleiul vegetal de masline. Are o compozitie unica de acizi grasi, similara compozitiei lipide a filmului hidrolipidic al pielii, avand capacitatea de a mentine structura cristalelor lichide. Este un ingredient multifunctional biometric care combina performante de emulsifiere si demoliere naturala. Poate fi folosit si ca agent de modificare senzoriala, stabilizator si agent de ingrosare, oferind beneficii unei game largi de formulari.

Emulsarex PHT-6

Este un emulsifiant si un agent de modificare a vascozitatii, pe baza de polimer de dispersie, lichid. Este utilizat in mod tipic pentru a creste vascozitatea formularilor pe baza de apa fara a necesita neutralizare. De asemenea, mai poate fi utilizat pentru a stabiliza emulsiile ulei in apa (O/W). Acest polimer asigura o textura deosebita, neteda, usoara, pentru emulsii sau cremele de tip gel. Ingredientul poate fi utilizat in procese reci si fierbinti, fara sau in combinatie cu surfactanti.

Acid Stearic

Este un emulsifiant de origine vegetala obtinut din ulei de palmier. Este un foarte bun emolient, protector, nutritiv, filmogen, factor de consistenta si stabilitate. De asemenea, creste vascozitatea si duritatea preparatelor, confera vascozitate si onctuozitate uleiurilor. Este co-emulsifiant si agent de stabilizare pentru emulsii.

Se foloseste la prepararea de creme bogate si unturi de corp, in special pentru pielea uscata, prepararea de alifii, balsamuri, deodorante solide si produse tip baton. Ajuta la imbogatirea texturii si onctuozitatii cremelor, manufacturarea de lumanari si parfumante, prepararea de sapunuri CP si ca ingredient pentru stabilizarea emulsiilor.

Ceara emulsifiantă GS 100

Este un ingredient cosmetic ce se prezinta sub forma de fulgi albi, inodor, insolubil in apa si dispersabil in apa si ulei. Are proprietati de ingrosare si solubizare.

Amestec emulsionant, autoemulsifiant pentru emulsii ulei in apa extrem de stabile si elegante. Nu necesita utilizarea altor emulgatori. Ofera aspect excelent si senzatie placuta pe piele. Are si proprietati de ingrosare si solubilizare (stabilizeaza uleiurile esentiale). Se poate folosi in produse cosmetice ca: lotiuni, creme, geluri.

Ceteareth 20

Este un emulsifiant solid ce se poate dizolva in apa si alcool pentru a forma o solutie coloida. Poate fi amestecat cu grasimi si uleiuri minerale, vegetale sau sintetice.Este un emulsionant universal pentru a face emulsii compatibile cu tot felul de uleiuri si ingrediente active. Acesta mai poate fi combinat si cu alte emulgatoare, sau utilizat cu agenti de ingrosare care formeaza gel.

Ceteareth 20 se poate incorpora in diferite produse cosmetice pe baza de emulsie precum creme, lotiuni, balsamuri de par sau produse pentru protective solare.

Cetearyl Alcohol

Este 100% de origine vegetala, derivat din acizi grasi si este folosit pe o scara larga in produsele cosmetice. Are o multime de proprietati benefice. Imbunatateste textura cremelor si balsamurilor, sporeste confortul si senzatia pe piele a cremelor. De asemenea, creste stabilitatea emulsiilor, creste vascozitatea cremelor si balsamurilor, in functie de dozaj, nu rancezeste. Este agent de ingrosare a compozitiilor preparate prin emulsificare, asigura texturi onctuoase, bogate, dar usoare si non-grase. Favorizeaza mentinerea hidratarii pielii, este emolient, se clateste usor din par si nu incarca firele.

Se poate include in: compozitii aplicate pe piele si par, creme si emulsii pentru orice tip de ten, unturi de corp sau creme anhidre, balsamuri, scruburi, unguente si deodorante tip stick.

Cetyl Alcohol

Este un ingredient gras, de origine vegetala, folosit in produse cosmetice pentru stabilizarea emulsiilor. Acest ingredient are un efect de protectie. Formeaza un strat protector pe piele si impiedica deshidratarea acesteia. Un alt efect benefic pe care il are este acela de a inmuia si a netezii pielea. Confera si o textura fina emulsiilor in care este adaugat. Se poate incorpora in produse pentru orice tip de ten, in unturi de corp sau emulsii pentru par.

Glyceryl Stearate

Este un emulsifiant versatil, usor de utilizat. Se poate asocia cu majoritatea emulsifiantilor, formeaza compozitii stabile cu textura fina si frumoasa. Este regulator de vascozitate, opacifer si in anumite formule reduce senzatia de gras pe piele.

Este potrivit pentru toate tipurile de piele. Se poate include in anumite preparate cosmetice: creme anti-age, antirid, creme hidratante, creme contur de ochi, demachiante, fond de ten, creme, lotiuni, lapte de corp, deodorante tip crema, lapte de corp pentru copii, creme si lotiuni de plaja si creme capilare.

Montanov 202

Este un ingredient cosmetic cunoscut ca un promotor al cristalelor lichide care biomimizeaza stratul lipidic al membranei celulare si ajuta la stabilizarea emulsiilor. Adaugat in diferite produse cosmetice acesta are un efect de restructurare si un efect de hidratare al pielii de lunga durata.

Se poate folosi la toate tipurile de produse: ingrijirea pielii, ingrijirea parului, igiena personala, machiaj sau ingrijire solara.

Olivem 1000

Este un emulsifiant ce formeaza compozitii stabile. Furnizeaza creme fine, penetrante si are textura frumoasa, onctuoasa, dar nu grasa. Favorizeaza hidratarea de durata, confera atingere matasoasa si favorizeaza eliberarea progresiva a activelor in piele.

Este potrivit pentru toate tipurile de ten. In cosmetica se foloseste ca ingredient in anumite preparate cosmetice: creme hidratante pentru ten sau corp, creme antirid, creme pentru conturul ochilor si creme fara ulei.

Varisoft

Este de origine vegetala, obtinut din rapita si palmier prin sinteza si este de tip cationic. Este conditionator, substantiv, antistatic pentru par, faciliteaza descalcirea si pieptanarea, face parul mai moale, matasos, usor de coafat, fara sa-l incarce, da flexibilitate si tinuta parului si confera senzatie satinata si finete pielii.

In cosmetica se foloseste ca ingredient in anumite preparate cosmetice: sampoane 2 in 1 pentru adulti,  balsam de par, masti, conditionatoare capilare, creme conditionatoare de par, geluri de dus tip crema, crema de corp, maini si creme oil-free.

Dupa cum ati putut observa rolul emulsifiantilor in produsele cosmetice este unul foarte important, deoarece ajuta la formarea unui amestec omogen, legand foarte bine compozitia cremelor sau lotiunilor.

Ai întrebări?

Lasă-le mai jos și noi îți răspundem!